Lännen Media vahvistaa uutistuotantoaan nimittämällä toisen vetäjän

Lännen Media vahvistaa sanomalehtiensä valtakunnallista uutistuotantoa nimittämällä toisen uutispäällikön. Kokenut journalisti Marjo Oikarinen siirtyy uutis- ja ajankohtaistoimituksen johtoon viikonvaiheen tuottajan tehtävästä. Helsingissä ja Oulussa työskentelevän Marjon tavoittaa Twitter-nimellä @MarjoOikarinen ja sähköpostista marjo.oikarinen@lannenmedia.fi.

Marjo työskentelee Lännen Median uutistoimintaa vanhastaan vetävän Jussi Orellin työparina. Jussi työskentelee Helsingin Alma-talon lisäksi Turussa. Jussi on Twitterissä @JussiOrell ja sähköpostissa jussi.orell@lannenmedia.fi.

Lännen Median toimitus uudistuu. Kokenut uutistoimittaja Anita Simola siirtyi vuodenvaihteessa Lännen Median Helsingin-toimitukseen. Hämeen Sanomien Markku Uhari jatkaa verkkotoimittajana ja valmistautuu raportoimaan tiukoistakin tilanteista.

Lännen Media tuli joulukuussa 2017 kolmannen täyden kalenterivuotensa loppuun. Osa toimittajista vaihtui sovitun rajapyykin kohdalla, sillä yhteistoimituksen tehtävät ovat aina määräaikaisia.

TIEDOTE 1.12.2017

Yhdentoista maakuntien ykkösmedian yhteistoimitukseen on nimitetty uusia toimittajia osakaslehdistä. Osakaslehtien sopimuksen mukaisesti osa toimittajista palaa oman sanomalehden toimitukseen. Tehtäväkierto toteutetaan vuodenvaihteen molemmin puolin.

Nimitysuutisia, esimiehet

Marjo Oikarinen on nimitetty uutis- ja ajankohtaispäälliköksi Helsinkiin.

Jussi Orell toimii Helsingissä uutis- ja ajankohtaispäällikkönä. Orell ja Oikarinen vetävät yhdessä uutistoimintaa työparina.

Marjo Oikarinen on nimitetty uutis- ja ajankohtaispäälliköksi 11 suomalaisen maakuntalehden yhteistoimitukseen Lännen Mediaan. Oikarinen työskentelee vuoroviikoin Helsingissä ja Oulussa. Oikarinen on vuodesta 2014 toiminut lukemiston tuottajana Lännen Mediassa ja sitä ennen muun muassa sunnuntailiitteen tuottajana Kalevassa.

 Jussi Orell on nimitetty Lännen Mediassa uutis- ja ajankohtaispäälliköksi. Orell työskentelee vuoroviikoin Helsingissä ja Turussa. Orell on toiminut vuodesta 2015 Lännen Median uutishuoneen päällikkönä sekä sitä ennen uutispäällikkönä ja toimittajana Turun Sanomissa.

Riikka Happonen Hämeenlinnasta on aiemmin nimitetty palvelujournalismin tuottajaksi vuoden 2018 alusta. Happonen on viimeksi työskennellyt Hämeen Sanomissa ja Lännen Mediassa, uutistoimittajana ja teemasivujen ruokaan erikoistuneena toimittajana.

Matti Posio jatkaa Lännen Median päätoimittajana ja tuotantoyhtiön vetäjänä.

Kaikki LM:n esimiestehtävät ovat määräaikaisia 2-3 vuodeksi kerrallaan.

Rebekka Härkönen Turun Sanomista aloittaa LM:n Helsingin-toimituksessa vuoden vaihteesta.

Lauri Nurmi Aamulehdestä palaa LM Helsingistä kotitoimituksen vahvuuteen.

Nimitysuutisia, toimittajat

Lännen Median valtakunnallisen yhteistoimituksen vahvuuteen on nimitetty uutis- ja ajankohtaistoimittajiksi Rebekka Härkönen ja Päivi Ojanperä Turun Sanomista, Anita Simola Aamulehdestä, Ulla Jäske Forssan Lehdestä ja Jaana Mattila Ilkka / Pohjalaisesta.

Rebekka Härkönen työskentelee Helsingin toimituksessa painottuen rikos- ja oikeusaiheisiin vuoden 2018 alusta.

Päivi Ojanperä työskentelee Turussa uutis- ja ajankohtaistoimituksen vahvuudessa vuoden 2018 alusta.

Anita Simola siirtyy Lännen Median Helsingin toimituksen vahvuuteen Aamulehdestä, jonka Helsingin ja politiikan toimittajana hän on työskennellyt tähän asti.

Ulla Jäske työskentelee uutis- ja ajankohtaistoimittajana Forssassa, Hämeenlinnassa ja Helsingissä vuoden 2018 alusta.

Jaana Mattila työskentelee uutis- ja ajankohtaistoimittajana Vaasassa.

Uudet toimittajat siirtyvät yhteistoimitukseen tehtäväkiertona.

Osa toimittajista palaa kotitoimituksiin

Lännen Median vahvuudessa alusta lähtien eli syksystä 2014 työskennelleistä toimittajista ovat omien osakaslehtiensä vahvuuteen palaamassa samassa yhteydessä Lauri Nurmi (Helsingin politiikantoimittaja), Rami Nieminen (Turun uutistoimittaja), Sari Miettunen (Turun lukemistotoimittaja) ja Johanna Jurkka (Vaasan lukemistotoimittaja).

Lauri on joulukuun alusta Aamulehden toimittaja Helsingissä. Rami on vuodenvaihteesta Turun Sanomien toimittaja Turussa, samoin Sari Miettunen. Johanna Jurkka työskentelee Ilkan ja Pohjalaisen toimituksessa vuoden vaihteesta lukien.

Koko lista vaihdoksista

Olemme toimineet Lännen Mediana kolmannen täyden kalenterivuoden loppuun. Yhteistoimituksen väki vaihtuu suunniteltuun tapaan porrastetusti. Tässä lähiaikojen vaihdoksia ja jatkamisia.

LM Helsingissä aloittaa 1.12. Aamulehden LM-toimittajana Anita Simola.

LM Helsingin politiikantoimittaja Lauri Nurmi palaa 1.12. Aamulehden / Alma Median toimituksen vahvuuteen ja jatkaa työtä Helsingissä.

LM Helsingissä aloittaa vuoden 2018 alusta Turun Sanomien LM-toimittajana Rebekka Härkönen.

LM Turun toimittaja Rami Nieminen palaa vuoden 2018 alusta Turun Sanomien toimitukseen.

LM Turussa aloittaa vuoden 2018 alusta TS:n LM:n uutis- ja ajankohtaistoimittajana Päivi Ojanperä.

LM Turun lukemistotoimittaja Sari Miettunen palaa vuoden 2018 alusta TS:n toimitukseen.

LM Forssan uutis- ja ajankohtaistoimittajana aloittaa vuoden 2018 alusta Ulla Jäske. Forssan Lehdestä tuleva Ulla työskentelee tarpeen mukaan Forssassa, Hämeenlinnassa tai Helsingissä.

LM Forssan toimittaja Johanna Puukka palaa vuoden 2018 alusta Forssan Lehden toimitukseen.

Kainuussa, Lapissa ja Oulussa LM-toimittajapaikoista on parhaillaan käynnissä sisäinen haku. (Oulun LM Teeman toimittajana jatkaa Silja Aitoaho. LM Uutisissa ja ajankohtaisissa jatkaa Minna Akimo.)

LM Helsingissä toimittaja Aki Taponen jatkaa Aamulehden LM-toimittajana.

LM Helsingissä Markku Uhari ja Ossi Rajala jatkavat verkkopainottuneina toimittajana Helsingissä.

LM Helsingissä toimittaja Hannamari Ahonen jatkaa Satakunnan Kansan LM-toimittajana.

LM Helsingissä toimittaja Kirsi Turkki jatkaa Turun Sanomien LM-toimittajana.

LM Helsingissä Aamulehden Joel Maisalmi jatkaa kuvaajana.

LM Porissa Ilari Tapio jatkaa Lännen Mediassa uutis- ja ajankohtaistoimittajana.

LM Tampereessa Mikko Pulliainen jatkaa LM:n uutis- ja ajankohtaistoimittajana.

LM Maailman ulkomaantoimittajat Seppo Ylönen, Lea Peuhkuri, Katja Ihatsu ja Ilkka Timonen jatkavat Lännen Mediassa.

LM Tampereessa toimittajana jatkaa lukemistotoimittajana Aamulehden Simopekka Virkkula.

LM Hämeenlinnassa teematoimittajana ja tv-lomittajana jatkaa Tuulia Viitanen.

Pohjanmaan LM-valinnoista sovittiin ja tiedotettiin aiemmin syksyllä. (Joonas Kuikka ja Virpi Niemistö jatkavat LM Uutis- ja ajankohtaistoimituksessa. Uutis- ja ajankohtaistoimittajana LM:ssä aloittaa vuodenvaihteessa Jaana Mattila. LM Lukemistossa alusta lähtien ollut Johanna Jurkka palaa I-Medioiden vahvuuteen vuodenvaihteessa. LM Teemassa Elina Pajunen jatkaa, opintovapaita sijaistaa Laura Krohn. Keskipohjanmaan uutis- ja ajankohtaistoimittajana syksyllä aloittanut Juho Mäkelä jatkaa LM:ssä pääasemapaikkana Kokkola.)

LM Television toimittajana on aloittanut Aamulehdestä tuleva Tiina Vuorimäki sijaintipaikkanaan Tampere ja LM Tuotanto. Tuulia Rautio on äitiyslomalla.

Tuotantoryhmässä Arto Fröjd ja Virpi Tiainen jatkamassa LM:ssä Tampereella.