Länsi-Suomesta voi tulla Lännen Median 12. osakaslehti

Marva Media Oy ja Lännen Media ovat sopineet käynnistävänsä neuvottelut, joiden päämääränä on Raumalla ilmestyvän Länsi-Suomi -lehden liittyminen osakkaaksi Lännen Median sanomalehtien toimitusyhteistyöhön kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Aikeiden toteutuessa Länsi-Suomesta tulisi Lännen Median 12. osakaslehti.

Rauman seudun johtava aluemedia tavoittaa päivittäin 28 000 painetun lehden ja näköislehden lukijaa. Lehden kokonaistavoittavuus on 78 000 ihmistä KMT:n levikintarkastuksen (2017) mukaan.

Marva Median toimitusjohtaja Reima Numminen kertoo, että yhteistyöhön hakeutumisen takana on halu syventää ja parantaa lukijoiden saamaa palvelua. Uusi tuntematon vuosikymmen on parempi kohdata yhdessä kuin yksin, ja yhteistyössä on voimaa.

”Marva Mediassa olemme enemmän kuin innostuneita siitä, että saimme mahdollisuuden liittyä osaksi Lännen Mediaa. Lännen Median tuottama laadukas, laaja-alainen ja syväluotaava sisältö antaa meille vahvan ponnen vastata alati kiristyvään kilpailuun mediakuluttajien ajasta ja huomiosta omalla alueellamme”, Numminen sanoo. Hän kuvaa Raumaa pieneksi suureksi kaupungiksi länsirannikolla.

”40 000 asukkaan Rauma satamineen ja ydinvoimaloineen on merkittävä teollisuuden keskittymä Suomessa. Marva Medialla on pitkäaikaiset ja hyvät suhteet talousalueensa toimijoihin. Olen vakuuttunut, että pystymme tarjoamaan myös vastinetta Lännen Medialle.”

Lännen Median yhteistuotannon päätoimittaja Matti Posio arvioi, että Länsi-Suomi sopisi yhteistyöhön hyvin.

”Länsi-Suomi on samantyyppinen toimija kuin eräät nykyiset osakaslehtemme.  Se on likimain samaa kokoluokkaa kuin vaikka Kainuun Sanomat. Lisäksi Länsi-Suomi sijaitsee Lännen Median toiminta-alueen sisällä. On oikeastaan hyvin luontevaa viritellä yhteistyötä raumalaisten kanssa. Länsi-Suomea on tekemässä itselleni vanhastaan tuttuja journalisteja”, Posio kommentoi.

Lännen Median nykyiset 11 osakaslehteä tavoittavat päivittäin yli miljoona painetun lehden lukijaa halki Suomen. Osakaslehtien digijulkaisuja lukee noin kaksi miljoonaa suomalaista.