Reutersin säätiön ja Oxfordin yliopiston tutkimusryhmä paneutui Joy Jenkinsin johdolla mediayhteistyöhön eri puolilla eurooppaa. Vasta ilmestynyt raportti käsittelee perusteellisesti kolmea tapaustutkimusta. Mukaan valitut erilaiset mediayhteistyön mallit ovat Bureau Local Britanniasta, ‘L’Italia Delle Slot’ Italiasta ja Lännen Media Suomesta.

Lännen Mediassa tutkijoita kiinnostaa erityisesti se, että paikalliset maakunnalliset mediat ovat liittoutuneet tekemään yhdessä ei-paikallista sisältöä, mikä on harvinaista. Tyypillisempää on, että tietyn alueen mediat pyrkivät tuottamaan yhdessä paikallisia uutisia toistensa alueilta. Raportista käy ilmi paljon muutakin mielenkiintoista. Siinä on haastateltu laajasti Lännen Media -yhteistyötä alusta lähtien vetänyttä päätoimittaja Matti Posiota ja useita muita Lännen median journalisteja sekä Turun Sanomien ja Kalevan johtoa.

Koko englanninkielinen raportti ja lehdistötiedote siitä ovat luettavissa täältä:

https://reutersinstitute.politics.ox.ac.uk/our-research/case-studies-collaborative-local-journalism