Luonnonsuojeluliitto muisti palkinnollaan toimittaja Jami Jokista

Suomen luonnonsuojeluliiton Varsinais-Suomen piirin ympäristöpalkinto vuonna 2019 on myönnetty Lännen Median toimittaja Jami Jokiselle.

Raumalla ilmestyvän Länsi-Suomi -lehden ja Lännen Median toimittajana tunnettu Jokinen on koulutukseltaan biologi. Journalismin hän on oppinut käytännössä monimuotoisissa työtehtävissä media-alalla.

Journalistin uransa Jokinen aloitti lehtikuvaajana ja ulkoasusuunnittelijana 1990-luvun alussa, ja teksti tuli mukaan vasta myöhemmin. Matkalle on mahtunut myös elokuvia, näyttelyitä, luontopolkuja ja maastobiologin töitä.

Sanomalehti Länsi-Suomessa Jokinen on keskittynyt yli vuosikymmenen ajan kokonaan ympäristöjournalismiin. Juttuja syntyy aina perinteisistä luontoaiheista ydinvoimaan ja ilmastokriisistä myrkyllisiin jätteisiin, ympäristöaiheisia kolumneja unohtamatta.

Vuosi sitten Sanomalehti Länsi-Suomesta tuli Lännen Median osakaslehti, ja Jokinen siirtyi työskentelemään 12 lehden yhteistoimitukseen. Lukijoita on yli miljoona aina Turunmaan saaristosta pohjoisimpaan Lappiin, ja työn painopiste on pysynyt tälläkin kentällä vahvasti ympäristöjournalismissa. Paikallisuuden sijaan näkökulma on nyt valtakunnallinen ja globaali.

– Toimittajan riippumattomuus ja puolueettomuus sekä tausta luonnontieteissä ja ymmärrys luonnon syy-seuraussuhteista auttavat erityisesti sellaisissa monisyisissä aiheissa, kuten elonkirjon kato tai ilmastokriisi, Jokinen kertoo.

Luonnonsuojelupiiri viettää tänä vuonna 50-vuotista historiaansa maakunnallisena luonnonsuojelujärjestönä.

Jami Jokiselle voit antaa juttuvinkin lähettämällä viestin tästä.