Kari Vainio johtamaan Lännen Median päätoimittajia: ”Uudistuksille jatkoa ja rauhaa perustyöhön”

Lännen Median päätoimittajakollegio on valinnut puheenjohtajakseen kaudelle 2020-2021 Turun Sanomien vastaavan päätoimittajan Kari Vainion (kuvassa). Varapuheenjohtajaksi nousi uusimman osakaslehden, Raumalla ilmestyvän Länsi-Suomen päätoimittaja Janne Rantanen. Kumpikin on kokenut länsisuomalainen journalisti ja maakuntamedian johtaja.

Turun Sanomien vastaava päätoimittaja Kari Vainio

Lännen Media -yhteistyössä on mukana 12 sanomalehteä kahdeksasta eri yhtiöstä.

Vainio on ollut Lännen Mediassa keskeinen tekijä alusta lähtien. Hän seuraa puheenjohtajana Kalevan vastaavaa päätoimittajaa Kyösti Karvosta.

Vainio korostaa, että Lännen Median yhteistuotannossa on päättyvänä vuonna tehty useita ripeitä ja välttämättömiä uudistuksia ennen muuta digipuolella.

– Nämä uudistukset ovat olleet paikoin raskaita ja vaativia. Nyt on tekijöille annettava rauhaa varmaan perustoimintaan, jolla taataan laajalle lukijakunnalle leviävän yhteistuotannon journalistinen laatu, Vainio sanoo.

Hänen mukaansa maksullisen ja tilaajille suunnatun sisällön tekemistä on jatkettava. Maksullisten juttujen osuutta on yhä kasvatettava, jotta nimenomaan tilaaja eli maksava asiakas saa lehdeltään parhaan ja ainutlaatuisimman palvelun.

Puheenjohtajan tehtävistä väistyvä Karvonen on samoilla linjoilla. Hän korostaa Lännen Median uudistuneen voimakkaasti digitekemisessään samalla, kun painetussa lehdessä laatu on onnistuttu pitämään korkeana.

– Tänä vuonna on tehty suurimmat uudistukset Lännen Median perustamisen jälkeen. On oikea hetki vaihtaa päätoimittajakollegion puheenjohtajaa, Karvonen sanoo.

Lännen Median yhteistuotantoa johtava päätoimittaja Matti Posio jatkaa tehtävässään. Hän vastaa yhteistoimituksen johtamisesta ja sen sisältöjen toteuttamisesta osakaslehdille.

Kalevan vastaava päätoimittaja Kyösti Karvonen jättää Lännen Median puheenjohtajan tehtävän. Päätoimittajien kokouksessa olivat mukana Keskipohjanmaan Tiina Ojutkangas ja Turun Sanomien Riitta Monto.