Vuoden journalistiseksi pomoksi ovat ehdokkaina Lännen Median Jussi Orell, Aamulehden Riina Nevalainen ja Uutissuomalaisen Matti Pietiläinen.

Jussi Orell ehdolla Suuren journalistipalkinnon saajaksi parhaana pomona

Lännen Median uutistoimintaa johtava Jussi Orell on ehdolla Suuren journalistipalkinnon saajaksi kategoriassa Vuoden pomo. Orell on kokenut ja kollegoiden arvostama esimies, joka tekee ison osan työstään virtuaalisesti ja reissun päällä.

Hyvän esimiestyön ja johtamisen kunniaksi syödään harvoin kakkua. Jussi Orellin ehdokkuuden kunniaksi kakkua päästiin lapioimaan.

Uutistyö ei kysy aikaa eikä paikkaa. Paikoin tilanne tuppaa Orellin sanoin ”perkelöitymään”, mutta useimpina hetkinä yhteistyö ja uutisten kaivaminen Orellin johdolla ja hänen kanssaan on hauskaa.

Näin mediatoimialan johtavien edustajien palkintoraati perusteli Orellin ehdokkuutta:

”Jussi Orell, uutispäällikkö, Lännen Media

Jussi Orell pystyy pitämään langat käsissään hyvin vaikeissa olosuhteissa, joissa suurin osa alaisista tekee työtä eri puolilla maata. Hän on erittäin hyvin perillä uutistilanteiden etenemisestä ja olennaisista kysymyksistä. Hänellä on aina aikaa vastata toimittajien kysymyksiin ja antaa palautetta. Hän luo vakauden ja turvallisuuden tunnetta pelkällä olemassaolollaan. Nämä arviot ovat antaneet Lännen Median toimittajat. Jussi Orell on tehnyt pitkään vahvaa työtä kiihkeiden uutistilanteiden, usean eri tilaaja-asiakkaan ja virtuaalitoimituksen työnjohdon vaativassa ristipaineessa.”

Ehdokkaat esitellään ja palkinnon saaja julistetaan 11.3.2020 klo 20-21 palkintogaalassa, jonka MTV3 välittää suorana lähetyksenä. Ennen gaalaa ehdokkaista tehtiin insertit heidän työpaikoillaan. MTV3:n tuottaman videon Jussi Orellista voi katsella täältä: http://ljsp.lwcdn.com/api/video/embed.jsp?id=f2c7bfc4-d441-4b12-b358-7bfe4ee3fcd3&pi=3bd245f3-ff6d-4909-9f95-a60a547e4ef3

https://suurijournalistipalkinto.fi/

#SPJ2019