Lämärin täysin digitaaliset harjoittelijat: ”Mieleenpainuvinta oli omien juttujen näkeminen painettuna sanomalehdessä”

Leena Huuhka ja Tuulamaria Lempiälä ottivat kaiken irti harjoittelujaksostaan Lännen Mediassa huhti-toukokuussa 2020. Tuulamarian harjoittelu uhkasi jäädä kokonaan tekemättä koronan takia, kun eräs pieni media totesi harjoittelun toteuttamisen mahdottomaksi etätyöskentelyn oloissa.

Leena Huuhka ja Tuulamaria Lempiälä pääsivät virtuaaliharjoittelun loppupuolella tekemään töitä myös fyysisesti toimitustiloissa. Lännen Medialla oli muutto kerroksesta toiseen päällä, mutta sehän ei tahtia haitannut.

Lännen Mediassa etätyö ja virtuaaliset kokoukset olivat arkea ennen koronaa, eikä työskentelytapaan tullut suurta muutosta kotikonttoreihin siirtymisen takia. Näin harjoittelijoita päätettiin ottaa yhden sijasta kaksi.

Tuulamaria toteutti yhteistyössä Leenan kanssa vauhdikkaan videopäiväkirjan virtuaaliharjoittelusta. Onneksi jakson loppupuolella harjoittelijat pääsivät välillä myös tekemään töitä fyysisesti toimituksessa, Tampereen Finlaysonilla.

Lue kaksikon reportaasi kokemuksistaan Voionmaan koulutuskeskuksen sivuilta.

”Korona hallitsi paljon aiheita ja haastoi ammattilaisetkin välillä miettimään asioita täysin uusien näkökulmien kautta. Mutta huomasimme myös, että toimittajat ovat perehtyneitä omiin aihepiireihinsä ja siten pystyivät hyvin nopeastikin reagoimaan”, Tuula ja Leenamaria kertovat kokemuksistaan.

”Meidän molempien harjoittelijoiden mieleenpainuvimpia hetkiä olivat omien juttujen näkeminen painettuna postiluukusta sujahtavassa sanomalehdessä. Myös lukijoilta saatu positiivinen palaute tuntui todella hyvältä.”