Matti

Posio

mattiposioLännen Median vuotta 2015 kuvaa parhaiten yksi sana: yhteistyö.

Vaikka vuosi 2016 on ehtinyt pitkälle, torstaina 21.1. LM-toimitus kokoontui yhteen – tietenkin videopalaveriin – seremoniaan, jossa julkistettiin Lännen Median vuoden tiimi 2015.

Kaikki LM-tiimit ovat kohdanneet alussa samankaltaisia haasteita. Nyt palkittu tiimi on kyennyt luomaan päivittäisiin videopalavereihinsa hyvän tiimihengen, jossa kaveria kuunnellaan ja autetaan. Palavereissa puhutaan asiaa ja ideoidaan, mutta juuri sen verran jutellaan muutakin, että yhteishenki syntyy porukan liimaksi.

Se näkyy kelpo journalismina ja sinnikkäänä uusien näkökulmien kehittelemisenä.

Vuoden tiimi on tuottanut olemassaolonsa aikana aineistoa lehdille välittävään Paljuun 3361 juttua. Tabloidi- ja broadijutut näkyvät luvussa erikseen, joten todellinen tehtyjen juttuyksiköiden määrä on noin puolet. Palkitun tiimin ensimmäinen juttu ilmestyi 1.11.2014 ja se käsitteli kynttilöitä otsikolla ”Hyvä kynttilä ei savuta eikä sen liekki lepata”.

Tiimi tekee tasalaatuista ja luotettavaa työtä. Sen kanssa ei tarvitse pitää kriisipalavereita. Sillä on tehokas ja mutkaton yhteistyösuhde Lännen Median tuotantoryhmään, jota ilman mikään ei onnistu.

Lännen Median vuoden 2015 tiiminä palkittiin TEEMATOIMITUS,  joka tuottaa päivittäiset teemasivut esimerkiksi ruoka- ja matkailuaiheista.

LM Teema on saanut jatkuvasti myönteistä ja tyytyväistä palautetta osakaslehtien päätoimittajilta, mutta mikä tärkeämpää, sen jutunaiheista ihmiset puhuvat kadulla ja kahviloissa. Videopalaveriin osallistunut osakaslehti Pohjalaisen päätoimittaja Toni Viljanmaa totesi, että hän on ylpeä hyöty- ja palvelujournalismin osaamisesta ja sen sijoittumisesta nimenomaan Pohjanmaalle. Teematoimituksen tuottaja Annukka Latvalalle luovutimme Lännen Median ”kaikkein pyhimmän” eli Texasin osavaltiolipun ripustettavaksi Teematiimin kotinurkkaukseen Seinäjoella.

Lännen Median teematoimituksella on missio: jokaisen jutun on tarjottava mahdollisimman konkreettista hyötyä ja iloa lukijalle. Uutistoiminta saa yleensä eniten huomiota sanomalehden sisäisessä keskustelussa ja arvioissa, mutta teematoimituksella on oma tulokulmansa ja käsittelytapansa, jonka ei kuulukaan istua perusuutisen muottiin.

Siitä huolimatta juuri palkintopäivänä Teema sai tililleen valtakunnallisen läpimenon: Ylen aamu-tv:ssä luettiin ääneen fenkoliresepteistä kertovaa ruokajuttua.

Teematiimiä vetää tuottaja Annukka Latvala, jonka asemapaikka on Ilkan toimituksessa. Tiimin jäsenet ovat viime kuukausina vaihtuneet keskimääräistä enemmän, mutta laatu ja henki on kyetty pitämään korkeana. Tiimissä ovat nyt (uutena toimittajana) Elina Pajunen Vaasasta, Johanna Sarriola Rovaniemeltä, Antti Pasanen Oulusta ja Annamari Nurminen Turusta. Pitkiä jaksoja mukana ovat olleet Anna Ruohonen Lapista, Riikka Marjomaa Oulusta sekä alkuperäisjäseninä Marja-Riitta Vuorela Seinäjoelta ja Milla Sallinen Lapista. Kaikki he vastaanottavat postissa leffaliput.